ÁFONYÁS POHÁRDESSZERT
tejmentes, tojásmentes, cukormentes
Azért van, amihez nem kellenek szavak... :)) ugye? Az imént pattant ki a fejemből, hát gyorsan megvalósítottam. Biztos, hogy rendszeresíteni fogom, mert elképesztő jól sikerült. Utoljára "mindenevő" korszakomban volt szerencsém ilyen habos-krémes-réteges desszerthez… A mai modern alapanyagokkal azonban ezt is sikerült reprodukálni :)
Hozzávalók - 2 főre:
- 100 g. Gullon diabetikus keksz (cukor-, tej- és tojásmentes)
- 1 kis doboz áfonya (kb. 125 g.)
- 100 ml. Schlagfix vegán habkrém (a cukormentes változata)
- 1 doboz Dr. Oetker Creme Vega
- 2 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 2 ek. más jellegű édesítő)
- 1 citrom
Elkészítés:
A kekszet összetöröm. A Creme Vegát elkeverem 1 tk. cukorhelyettesítővel, valamint a citrom reszelt héjával. A vegán habkrémet felverem 1 tk. cukorhelyettesítővel, valamint a citrom felének levével. Ezután nincs más dolgom, mint rétegezni.
• Keksz fele (egy kevés morzsát félreteszek belőle a díszítéshez)
• Áfonya fele (itt szintén félreteszek pár szemet a díszítéshez)
• "Tejfölös" krém
• Keksz másik fele
• Áfonya másik fele
• "Tejszínhab"
Végül díszítem… :)