ÁFONYÁS POHÁRDESSZERT

tejmentes, tojásmentes, cukormentes

Azért van, amihez nem kellenek szavak... :)) ugye? Az imént pattant ki a fejemből, hát gyorsan megvalósítottam. Biztos, hogy rendszeresíteni fogom, mert elképesztő jól sikerült. Utoljára "mindenevő" korszakomban volt szerencsém ilyen habos-krémes-réteges desszerthez… A mai modern alapanyagokkal azonban ezt is sikerült reprodukálni :)

 

Hozzávalók - 2 főre:

 

- 100 g. Gullon diabetikus keksz (cukor-, tej- és tojásmentes)

- 1 kis doboz áfonya (kb. 125 g.)

- 100 ml. Schlagfix vegán habkrém (a cukormentes változata)

- 1 doboz Dr. Oetker Creme Vega

- 2 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 2 ek. más jellegű édesítő)

- 1 citrom

 

Elkészítés:

 

A kekszet összetöröm. A Creme Vegát elkeverem 1 tk. cukorhelyettesítővel, valamint a citrom reszelt héjával. A vegán habkrémet felverem 1 tk. cukorhelyettesítővel, valamint a citrom felének levével. Ezután nincs más dolgom, mint rétegezni.

Keksz fele (egy kevés morzsát félreteszek belőle a díszítéshez)

Áfonya fele (itt szintén félreteszek pár szemet a díszítéshez)

"Tejfölös" krém

Keksz másik fele

Áfonya másik fele

"Tejszínhab"

Végül díszítem… :)