CÉZÁR SALÁTA
tejmentes, tojásmentes, cukormentes
Ebben a nagy melegben egy jó CÉZÁR SALÁTA, teljes kiőrlésű krutonnal? Tejmentes, tojásmentes, cukormentes és szénhidrátcsökkentett :)
Mutatom a receptet!
Hozzávalók:
Cézár öntet:
- 100 g. Kochs light tojásmentes majonéz
- 1 tk. cukormentes mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi fehérbors
- 1 ek. halszósz (teljes cukormentesség esetén szardella pasztára cserélhető)
- 1 tk. Worcester szósz (teljes cukormentesség esetén elhagyható)
- 1 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 1 ek. más jellegű édesítő)
- 1 ek. sörélesztőpehely, plusz további tetszőleges mennyiség a saláta tetejére, ami helyettesíthető Violife parmezánnal is!
Kruton:
- 100 g. teljes kiőrlésű kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 2 ek. kókuszzsír
- Só
Hús:
- 500 g. csirkemell filé
- Só, feketebors
- 2 ek. kókuszzsír
Saláta:
- 2 db. római saláta
Elkészítés:
Az öntethez egy tálkában összekeverem az összes hozzávalót (a fokhagymát átnyomva). A salátát megmosom, lecsöpögtetem, nagyobb darabokra vágom, majd összeforgatom az öntettel. A serpenyőben felhevített 2 ek. kókuszzsíron aranybarnára pirítom a kockára vágott, besózott, borsozott csirkemellet. Közben a kenyérszeleteknek levágom a héját, és kis kockákra vágom őket. Ha elkészült a hús, ugyanabban a serpenyőben ismét felolvasztok 2 ek. kókuszzsírt, rádobom a kakukkfüvet, a rozmaringot, a megroppantott fokhagymát, a kenyérkockákat, picit megsózom, végül csodaropogósra pirítom. Nincs más hátra, mint tálalni: saláta, csirkemell, kruton, befejezésül egy kis (sok ;) ) sörélesztőpehely (vagy Violife parmezán), és egy kis őrölt feketebors.