CÉZÁR SALÁTA

tejmentes, tojásmentes, cukormentes

Ebben a nagy melegben egy jó CÉZÁR SALÁTA, teljes kiőrlésű krutonnal? Tejmentes, tojásmentes, cukormentes és szénhidrátcsökkentett :)

Mutatom a receptet!

 

Hozzávalók:

 

Cézár öntet:

- 100 g. Kochs light tojásmentes majonéz

- 1 tk. cukormentes mustár

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 késhegynyi fehérbors

- 1 ek. halszósz (teljes cukormentesség esetén szardella pasztára cserélhető)

- 1 tk. Worcester szósz (teljes cukormentesség esetén elhagyható)

- 1 tk. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (vagy 1 ek. más jellegű édesítő)

- 1 ek. sörélesztőpehely, plusz további tetszőleges mennyiség a saláta tetejére, ami helyettesíthető Violife parmezánnal is!

 

Kruton:

- 100 g. teljes kiőrlésű kenyér

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 ág rozmaring

- 1 ág kakukkfű

- 2 ek. kókuszzsír

- Só

 

Hús:

- 500 g. csirkemell filé

- Só, feketebors

- 2 ek. kókuszzsír

 

Saláta:

- 2 db. római saláta

 

Elkészítés:

 

Az öntethez egy tálkában összekeverem az összes hozzávalót (a fokhagymát átnyomva). A salátát megmosom, lecsöpögtetem, nagyobb darabokra vágom, majd összeforgatom az öntettel. A serpenyőben felhevített 2 ek. kókuszzsíron aranybarnára pirítom a kockára vágott, besózott, borsozott csirkemellet. Közben a kenyérszeleteknek levágom a héját, és kis kockákra vágom őket. Ha elkészült a hús, ugyanabban a serpenyőben ismét felolvasztok 2 ek. kókuszzsírt, rádobom a kakukkfüvet, a rozmaringot, a megroppantott fokhagymát, a kenyérkockákat, picit megsózom, végül csodaropogósra pirítom. Nincs más hátra, mint tálalni: saláta, csirkemell, kruton, befejezésül egy kis (sok ;) ) sörélesztőpehely (vagy Violife parmezán), és egy kis őrölt feketebors.