PISZTÁCIÁS SPAGETTI

tejmentes, tojásmentes, cukormentes

Olaszos, "tejszínes", magos, füstölt sonkás, istenien krémes... Bevágódós vacsoraötlet, garantált sikerrel :)

 

Hozzávalók:

 

- 100 g. füstölt sonka

- 50 g. pisztácia (héjastól kb. 100 g.)

- 50 g. fenyőmag

- 250 g. durum spagetti

- 200 g. kesutejszín

- 1 doboz dr. Oetker Creme Vega

- 4 gerezd fokhagyma

- 1 db. paradicsom

- 1 db. lime

- 1 ek. kókuszzsír

- Feketebors

- Bazsalikom levelek

 

Elkészítés:

 

Egy serpenyőben lepirítom a pisztáciát (külső/kemény héjat eltávolítom, belső/vékony héjat megtartom), illetve a fenyőmagot, mozsárba teszem, és nagyobb, rusztikusabb darabokra töröm őket. Ugyanabban a serpenyőben lepirítom az 1 ek. kókuszzsírra dobált, vékony csíkokra vágott füstölt sonkát. Ha már kellően ropogós, hozzáadom a felszeletelt fokhagymagerezdeket, keverek rajta egy-kettőt, majd mehet bele: a kesutejszín, a Creme Vega, a lime leve, a magok és a feketebors. Alaposan összeforgatom. Végül hozzáadom az időközben, sós vízben 80%-osra főzött spagettit, és a feldarabolt paradicsommal együtt, gyakran kevergetve, pár perc alatt készre főzöm. Tálaláskor friss bazsalikom leveleket tépkedek a tetejére :)